Inga resor till Danmark!

Information från danska segelforeningen

EBA har uppmanats av Peer Bent Nielsen för Danska seglingsförbundet att vidarebefordra detta meddelande till alla EBA-medlemmar i Baltikum. Detta meddelande har skickats till kontakterna för EBA-medlemmar i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Tyskland och Polen.

Kära vänner,
Den danska polisen har bett den danska segelforeningen att informera utländska sjömän om koronasituationen i Danmark. Den korta historien är: Segla inte till Danmark. Det skulle mycket uppskattas om du skulle kunna hjälpa oss genom att informera dina sjömän om detta.
Informationen från den danska polisen är:
”Till privata sjömän som kommer in i Danmark från havet
”På grund av situationen med coronavirus / covid19 har den tillfälliga gränskontrollen i Danmark förlängts. Människor som kommer in i Danmark från havet måste ha ett värdigt syfte för inträde. Privata seglare som bedriver yacht och motorcykling betraktas som turister och har därför inget värt syfte i Danmark för tillfället. Den danska polisen bedriver gränskontroll i hamnar – men även sjösäkerhet kan ske. Lär dig mer om situationen och vad ett värdigt syfte är på
www.politi.dk/sv/coronavirus-in-denmark eller ring +45 7020 6044 ”
Tack på förhand.
Vänliga hälsningarChristian Lerche CEODanish Sailing Associationt (+45) 88207001m (+45) 51557494christian@sejlsport.dk
________________________________________
EBA-sekretariatet skickade detta nya meddelande till dig. Gå till EBA-webbplatsen för att svara eller komma ikapp på konversationen.